Foto: AFI

Eiro ieviešana Latvijai nozīmēs vairāk darba vietu, mazāk aizbraukušo, kā arī lielāku labklājību, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" teica Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Latvijas Bankas prezidents klāstīja, ka līdz ar eiro ieviešanu Latvijā būs vairāk darba vietu un no valsts aizbrauks mazāk cilvēku. Līdz ar labklājības pieaugumu būs vairāk naudas valsts budžetā, kas nozīmēs arī vairāk investīciju.

"Tas nozīmē, ka Latvijai tiek piešķirta kvalitātes zīme. Latvija saņem augstākus reitingus. Latvija var pārfinansēt savus lielos parādus par lētākām procentu likmēm, Latvija var ietaupīt naudu uz to, kā rezultātā budžetā paliek vairāk naudas, ko sadalīt pensijām," teica Rimšēvičs un uzsvēra, ka Latvija jau pašlaik izmanto plānotās eiro ieviešanas ietekmi, pārfinansējot parādus ar zemākiem procentiem nekā pirms trīs gadiem.

Rimšēvičs arī pauda - arguments par nelielu inflāciju līdz ar eiro ieviešanu nevar būt iemesls, kādēļ atlikt pāreju uz eiro - no neliela patēriņa cenu pieauguma nav izvairījusies neviena valsts, kas ieviesusi eiro.

Tāpat Rimšēvičs pauda pārliecību, ka tad, ja krīzes gados Latvija būtu nolēmusi devalvēt latu, emigrācija būtu bijusi vēl lielāka, līdzīgi kā pēc nacionālās valūtas devalvēšanas piedzīvoja Islande.

Latvija eiro plāno ieviest 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!