Foto: AFI
Pirmdien Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Bonnā, Vācijā piedalīsies Starptautiskajā Afganistānas konferencē, kuras mērķis ir izstrādāt konkrētu Afganistānas attīstības ietvaru, informēja Ārlietu ministrija.

Konferences izstrādātais Afganistānas attīstības ietvars nodrošinātu ilglaicīgu Afganistānas sadarbību ar starptautisko sabiedrību un veicinātu plašāku politisko procesu attīstību valstī laikā, kad uzsvars no kaujas operācijām pakāpeniski tiek pārnests uz civilo iesaisti un reģionālo sadarbību, un afgāņu varas iestādes pakāpeniski no ISAF pārņem atbildību par drošību dažādās valsts provincēs.

Konferencei jādod skaidrs signāls, ka starptautiskā iesaiste Afganistānā pēc militārās operācijas beigām ne tikai saglabāsies, bet arī pastiprināsies.

Rinkēvičam paredzētas arī divpusējās tikšanās arī ar afgāņu valdības pārstāvjiem, Ukrainas, Turkmenistānas un Kazahstānas ārlietu ministriem.

Starptautiskajā Afganistānas konferencē tiks apspriesti pilsoniskie aspekti pārmaiņu procesā pēc pilnvērtīgas varas nodošanas Afganistānas valdībai pēc 2014.gada. Tāpat tiks vērsta uzmanība uz starptautiskās sabiedrības ilgtermiņa sadarbības iespējām un iesaisti Afganistānas iekšpolitiskajos procesos, kā arī politisko procesu attīstība ilgtermiņa stabilitātes nodrošināšanai šajā valstī.

Konferencē piedalīsies aptuveni 1000 dalībnieku no 90 valstīm un to vadīs Afganistānas valdības delegācija. Būtiska loma tajā tiks atvēlēta ANO pārstāvju delegācijai un Vācijai kā rīkotājvalstij.

Pirmā Afganistānas konference arī notika Bonnā 2001.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!