Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs otrdien tiksies ar Vidzemes un Kurzemes rajonu izpilddirekciju Dzimtsarakstu nodaļu vadītājām, lai pārrunātu problēmas, kas skar mājās dzimušo bērnu reģistrēšanu, pastāstīja domē.
Bojārs sola, ka sarunā piedalīsies arī Rīgas domes Juridiskās pārvaldēs priekšnieks Jānis Liepiņš un, iespējams, tiks panākts saprātīgs risinājums.

Starptautiskā konvencija nosaka kārtību, kādā reģistrējams bērns, kas dzimis, piemēram, lidmašīnā vai uz kuģa, tādēļ ir pilnīgi neizprotama situācija, kad Dzimtsarakstu nodaļa atsakās piereģistrēt mājās dzimušu bērnu, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs.

Bojārs uzsver, ka jāapzinās, vai iestājas kāda atbildība, ja Dzimtsarakstu nodaļa reģistrē mājās dzimušu bērnu, kura dzimšanu apliecinājusi vecmāte. Pēc konsultācijas ar Rīgas domes juristiem var secināt, ka minētā institūcija nenes administratīvu atbildību šādā gadījumā. "Ja likumā nav aprakstīta kāda konkrēta situācija, tad ir jārīkojas saskaņā ar likuma garu, nevis burtu," ir pārliecināts Bojārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!