Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien izsludināti Izglītības un zinātnes ministrijas (IzM) sagatavotie grozījumi pedagogu darba samaksas noteikumos, kas paredz rudenī par 50 latiem paaugstināt pedagogu algas, svītrot prasību pedagogiem būt ar augstāko izglītību, kā arī noteiktas papildus piemaksas par burtnīcu labošanu, kolēģu aizvietošanu un individuālo darbu ar skolēniem.
IzM informē, ka noteikumos precizēts punkts par mēneša darba algas noteikšanas kārtību izglītības iestāžu vadītājiem atbilstoši pašreiz spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Noteikumos arī pilnveidota pedagogu stundu samaksa, paredzēta vienu mēnesi ilgu promesoša pedagoga aizvietošana, piemērojot stundu samaksu līdzšinējo divu mēnešu vietā, lai motivētu pedagogus aizvietot promesošus kolēģus.

Svītrots punkts par obligātu augstāko izglītību, jo lielākā daļa pedagogu ir ieguvuši atbilstošu izglītību. Pedagogu izglītības kvalitāti iespējams izvērtēt, vērtējot pedagoga darba kvalitāti un nosakot kvalitātes piemaksu, norāda IzM.

.IZM uzskata par nepieciešamu stimulēt tos pedagogus, kuri strādā izglītības iestādēs, kas īsteno speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām, kuri integrēti vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādēs, tādēļ šiem pedagogiem -esošā finansējuma ietvaros, kā arī pedagogiem, par attiecīgajām mācību priekšmetu stundām nosakāma 10% piemaksa, un noteikumi papildināti ar atbilstošu punktu.

Noteikumi arī paredz, ka ar šā gada 1.septembri vispārējās, profesionālās un interešu izglītības pedagogu darba samaksa tiks palielināta par 50 latiem un sasniegtu vidēji 284 latus par likmi. Augstskolu mācībspēkiem alga sasniegs vidēji 791 latus par likmi.

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība pavasarī prasīja, lai skolotājiem šoruden būtu daudz lielāks algu pieaugums, taču IzM un valdība nesolīja visu skolotāju prasību izpildi, norādot, ka algas tikšot palielinātas par 50 latiem, taču pedagogiem būs iespējams saņemt jaunas papildus piemaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!