Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Valsts prezidents Egils Levits pēc Krīzes vadības padomes sēdē panāktās vienošanās ieteikt valdībai izsludināt ārkārtējo situāciju Latvijā uz trim mēnešiem, sociālajā medijā "Twitter" pavēstījis, ka "šis rudens ir izšķiroši svarīgs, lai mēs saņemtos un pārvarētu grūtības, kuras visi kā viens vēlamies atstāt pagātnē".

Naktī uz piektdienu pēc vismaz 10 stundu ilgas Krīzes vadības padomes sēdes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja, ka valstī plānots izsludināt ārkārtējo situāciju uz trim mēnešiem.

Ņemot vērā straujo Covid-19 izplatību un veselības aprūpes noslodzi, plānoti ierobežojumi pret Covid-19 nevakcinētajiem. Tāpat nelieli epidemioloģiskās drošības pasākumi attieksies uz poti saņēmušajiem un Covid-19 izslimojušajiem.

Kariņš iepriekš norādīja, ka aicina visus Latvijas iedzīvotājus saņemt Covid-19 vakcīnu, jo tieši vakcinācijas aptveres uzlabošana ir veids, kā apturēt pandēmijas izraisīto krīzi.

Kā izriet no amatpersonu teiktā pēc Krīzes vadības padomes sēdes, ierobežojumi spēkā varētu stāties pirmdien, 11. oktobrī.

"Delfi" jau vēstīja, ka Valsts operatīvās medicīniskās komisijas (VOMK) sēdē ceturtdien pieņemts lēmums izsludināt ārkārtējo situāciju medicīnā Latvijā. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā joprojām straujo saslimstības ar Covid-19 kāpumu un pieaugošo slimnīcu noslodzi. Sīkāk par to var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!