Šā gada oktobrī paredzētajā pensiju indeksācijā pensionāriem pensijas vidēji palielināsies par Ls 1,75, šodien preses konferencē informēja labklājības ministrs Andrejs Požarnovs. Pensiju indeksācija oktobrī notiks ar koeficentu 1,03, sekojoši savas pensijas pieaugumu ikviens pensionārs var aprēķināt, sareizinot esošo pensiju ar minēto koeficentu.
Šā gada pensiju indeksācija nosaka, ka oktobrī pensijas, kuru apmērs nepārsniedz trīs minimālās darba algas indeksēs, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu par laika posmu iepriekšējos 12 mēnešos.

Centrālās Statistikas pārvaldes dati liecina, ka patēriņa cenas šajās periodā ir pieaugušas par 3%, kas nozīmē, ka pensiju palielinājums oktobrī būs vidēji par Ls 1,75. Vienā mēnesī pensiju izmaksāšanai papildus būs nepieciešams viens miljons latu, tas nozīmē, ka šogad valsts sociālajā budžetā pensiju indeksācijas nodrošināšanai paredzēti vēl trīs miljoni latu.

Pērnā gada oktobrī tiem pensionāriem, kuriem pensijas bija piešķirtas līdz 2000.gada gada 31.martam, pensijas tika palielinātas vidēji par Ls 0,19. Sakarā ar deflāciju ap 10 000 pensionāru pērn pensijas vispār netika indeksētas. Netika indeksētas arī tās pensijas, kuru apjoms pārsniedz Ls 150.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!