Lai nodrošinātu regulāru un profesionālu saikni ar sabiedrību un žurnālistu jautājumi iestādes vadītājus neatrautu no viņu tiešajiem pienākumiem, Satversmes aizsardzības birojā (SAB) jau septembrī iecerēts izveidot jaunu - SAB preses sekretāra amatu.
SAB priekšsēdētāja vietnieks Uldis Dzenītis pastāstīja, ka ar šādu iniciatīvu klajā nācis jaunais SAB direktors Jānis Kažociņš. "Un šī iniciatīva ir pietiekami loģiska, ir vesela virkne valsts institūciju, kuras ir krietni zemākā statusā nekā SAB, un viņiem ir profesionālis, kas gatavo informāciju par iestādes darbu. Arī mūsu mērķis ir panākt, lai informācija pie sabiedrības nenonāktu no reizes uz reizi, bet regulāri un lai to gatavotu profesionālis," sava priekšnieka ideju komentēja Dzenītis.

Viņš arī norādīja, ka SAB vadība noslogotības dēļ ne vienmēr ir pieejama mediju pārstāvjiem un, pieņemot darbā cilvēku, kura pienākumos būs veidot saikni starp sabiedrību un SAB, komunikāciju problēmas varētu atrisināties. Dzenītis gan uzsvēra, ka jaunā štata vieta, kādas līdz šim SAB nekad nav bijis, vēl nav izveidota. "Patiesībā negribētu skriet ratiem pa priekšu, jo šobrīd par to vēl tikai notiek sarunas," sacīja Dzenītis.

Saeima maija sākumā par SAB direktoru ievēlēja Kažočiņu, kurš nomainīja ilggadējo SAB vadītāju - Laini Kamaldiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!