SCP: roku rokā ar NVO

Neskatoties un nelielo biedru skaitu, partija “Sabiedrība citai politikai” (SCP) sevi pieteikusi lielā daļā Latvijas lielo pilsētu un atsevišķu jauno novadu pašvaldību vēlēšanās. Lielajās pilsētās, izņemot Ventspili, SCP startē atsevišķi ar saviem sarakstiem.

SCP deputātu kandidātu vidū ir uzņēmēji, dažādās profesijās nodarbinātie, tostarp izglītības un veselības aprūpes sistēmā strādājošie. Netrūkst arī radošo profesiju pārstāvju, piemēram, Daugavpils domes vēlēšanu sarakstā no 11 SCP deputātu amatu kandidātiem 5 ir no Daugavpils teātra – aktieri un režisori.

Priekšvēlēšanu programmās SCP kā galveno mērķi izvirza profesionālu, kompetentu, godīgu un efektīvu pārvaldi pašvaldībā, “kas strādā sabiedrības labā, ir pakļauta sabiedrības kontrolei un darbojas roku rokā ar nevalstiskajām organizācijām.” Šo principu ievērošana izvirzīta lielākajā daļā SCP programmu. Tajās arī atrodami solījumi atrisināt saimnieciskos jautājumus, nodrošināt sociālo funkciju izpildi, kā arī sekmēt kultūras un sporta pasākumu norisi.

Tāpat netrūkst arī vēlētājiem tīkamu solījumu, piemēram, Daugavpilī par 30% samazināt tarifus par siltumu, izveidot šo pilsētu par “otro lielāko pilsētu Latvijā atbilstoši visiem parametriem”, kā arī nodrošināt devīzes "Daugavpils - vārti uz Krieviju" īstenošanu.

SCP līderi un potenciālie mēru amatu kandidāti lielāko pilsētu sarakstos: Jūrmala – SIA "Innothera Baltics” direktors Jurijs Iļjenkovs; Valmiera - Latvijas Hipotēku un Zemes banka Valmieras filiāles vadītājs Andris Aizsilnieks; Daugavpilī – juriskonsults Oskars Priedītis; Rēzeknē – būvvaldes vadītājs Aivars Skrebinskis; Liepāja -  SIA "Liepājas Naftas Tranzīts" valdes loceklis Edgars Krūmiņš; Jelgavā - Jelgavas sociālo lietu pārvaldes sektora vadītāja Gunda Balode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!