Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Svētdien, 14. novembrī, visā Latvijā sācies pēdējais mājsēdes vakars, kura laikā dzīvesvietu drīkst pamest tikai pamatotas nepieciešamības gadījumā. Ņemot vērā, ka stingrie Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumi ir spēkā līdz 15. novembrim, šī mājsēde beidzas pulksten 24, taču tas nenozīmē, ka iedzīvotāji var neievērot epidemioloģiskās drošības nosacījumus, portālam "Delfi" atgādināja Valsts policijā (VP).

No 15. novembra spēkā aizvien būs dažādas drošības prasības, ar mērķi ierobežot Covid-19 infekciju un Valsts policija turpinās uzraudzīt, lai iedzīvotāji tās ievērotu. Ar to kāda dzīve būs turpmāk iespējams iepazīties šeit.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no 21. oktobra līdz 15. novembrim tika ieviesti stingrāki epidemioloģiskās drošības pasākumi jeb mājsēde.

Mājsēdes laikā no pulksten 20 līdz pulksten 5 tika ieviesta komandantstunda, skolēnu brīvlaiks ir pagarināts līdz oktobra beigām, šajā laikā nevarēja sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, kā arī klātienē nevarēja saņemt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!