Foto: LETA
Pēc pirmdienas nakts vētras laikā AS "Sadales tīkls" ir novērsusi vairāk nekā 20 000 avārijas atslēgumu un pirmdienas vakarā notiek bojājumu lokalizācija, taču, gatavojoties jaunām vēja brāzmām, brigādes ir gatavas turpināt darbu pastiprinātā režīmā un piesaistīs papildu spēkus, portālu "Delfi" informē "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

"Sadales tīkls" brigādes dienas laikā ir novērsušas vairāk nekā 20 000 elektroapgādes traucējumu visā Latvijas teritorijā, jo īpaši dienas pirmajā pusē Kurzemē un vēlāk Vidzemē. Kā norāda Bidere, pašlaik norit darbs pie tehniski sarežģītāko bojājumu novēršanas, kas traucē elektroapgādi 2500 "Latvenergo" klientu, tostarp Alūksnes apkārtnē un citur Ziemeļvidzemē.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajām ziņām, vēja brāzmas saglabās vētras spēku līdz trešdienai, bet jo īpaši spēcīgas tās ir gaidāmas rītdien. Ņemot to vērā, "Sadales tīkls" ne tikai turpinās strādāt pastiprinātā režīmā, bet arī nodrošinās papildu spēkus, lai iespējami īsākajā laikā atjaunotu elektroapgādi. Darba gatavībā iespējamo vētras seku novēršanai ir vairāk nekā 200 AS "Sadales tīkls"  un apakšuzņēmēju brigādes un speciālā tehnika visā Latvijā, ir sagādāti papildu balsti un tehniskais nodrošinājums. Rīt pastiprinātā režīmā strādās arī klientu apkalpošanas centrs, vēsta Bidere.

Viņa tāpat norāda, ka "Latvenergo" aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. Konstatējot cilvēku drošībai bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

"Ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņas (SMS) palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni. "Sadales tīkls" dispečeri monitorē situāciju vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrolīnijās, operatīvi vadot bojājumu novēršanas darbu," norāda Bidere. 

Jau vēstīts, ka otrdien Latvijā gaidāma jauna vētra un gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +10 vai pat +11 grādiem, prognozē sinoptiķi. No pulksten 1 līdz pulksten 5 piekrastes rajonos vējš sasniegs 25 līdz 28 metrus sekund'e, un iegriezīsies no rietumiem un ziemeļrietumiem. Vējš pierims vien otrdien pēcpusdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!