Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja neviennozīmīgi vērtētos Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) izstrādātos grozījumus priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas aizliedz aģitāciju un politisko reklāmu 90 dienas pirms vēlēšanām.
Pēc aptuveni stundu ilgām debatēm priekšlikumu atbalstīja 60 deputāti, pret balsoja 23 deputāti, trīs tautas kalpi atturējās.

Debatēs par likumprojektu deputāte Ināra Ostrovska uzsvēra, ka deputātiem jātiekas ar vēlētājiem visus četrus gadus, nevis tikai pirms vēlēšanām, un ar analītisko raidījumu veidošanu jānodarbojas pašām televīzijām, nevis jāaizliedz priekšvēlēšanu reklāmu ar likumu.

Pēteris Tabūns (TB/LNNK) šo ieceri salīdzināja ar buldozeri, kas nolīdzinās visu un atbrīvos ceļu līdz 9.Saeimai.

Savukārt ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pauda, ka ZZS negaidīja tik lielu pretestību savam priekšlikumam. Viņš uzsvēra, ka priekšlikums nozīmē vien to, ka pirms vēlēšanām “televīzijās, presē un uz katra stūra nerēgosies politiķu ģīmji”. Brigmanis uzskata, ka vēlētāji līdz ar to nebūs zaudētāji. Brigmanis arī atzina, ka masu mediji priekšlikuma akceptēšanas gadījumā zaudēs politiķu naudu.

Atbalstu iecerei jau iepriekš pauda Latvijas Pirmā partija un “Jaunais Laiks”, bet premjers Aigars Kalvītis un viņa pārstāvēta Tautas partija pret šo ieceri iebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!