Saeima ceturtdien lems par sociāldemokrātu iesniegto demisijas pieprasījumu ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim, pirmdien informēja Saeimas prezidijs.
Sociāldemokrāti iesnieguši demisijas pieprasījumu Kalvītim, jo uzskata, ka viņam jābūt politiski atbildīgam par neveiksmīgo valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" (LK) privatizācijas gaitu, un cer, ka to atbalstīs arī citu partiju deputāti. Pašlaik atbalstu demisijas pieprasījumam izteikusi tikai apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), un kopā viņiem ir 37 balsis.

Premjers Andris Bērziņš uzskata, ka neviens no koalīcijas frakciju deputātiem nenobalsos par sociāldemokrātu ierosinājumu, prasot ekonomikas ministra Kalvīša demisiju.

Ja tomēr kāds tāds gadījums būs, premjers to lūgs vērtēt attiecīgajai valdības frakcijai. Kalvīša demisijas prasība tiks apspriesta arī valdību veidojošo frakciju koalīcijas padomes sēdē, BNS pastāstīja premjera preses sekretārs Arnis Lapiņš.

Viņš atgādināja, ka balsot par opozīcijas ierosinātām prasībām valdības frakcijām liedz koalīcijas līgums, tomēr premjers domājot, ka šoreiz pārkāpumu nebūs.

"Sociāldemokrāti nekad nav bijuši sevišķi oriģināli, iesniedzot demisiju pieprasījumus. Rodas iespaids, ka Kalvīša demisija ir kā gramofona plate, kuru viņi laiku pa laikam izvelk un spēlē," sacīja Lapiņš.

Tā jau ir otrā reize piecu mēnešu laikā, kad sociāldemokrāti pieprasījuši Kalvīša demisiju par neapmierinošu LK privatizācijas gaitas vadīšanu.

Šoreiz viņa demisijas pieprasījumu sociāldemokrāti iesniedza pāris stundu pirms tam, kad atklājās, ka trešais LK privatizācijas mēģinājums ir bijis neveiksmīgs, proti, neviens no diviem pretendentiem laikā nebija iemaksājis drošības naudu un līdz ar to uzņēmumu privatizēt nevarēs.

Kalvītis ir devies uz pasaules čempionātu hokejā Ķelnē un uz balsojumu par viņa demisiju atgriezties nedomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!