Saeima ceturtdien piekrita četru deputātu saukšanai pie administratīvās atbildības, portāls "Delfi" uzzināja parlamenta sēdē.

Administratīvai sodīšanai izdoti deputāts Artis Rasmanis (ZZS), deputāts Hosams Abu Meri (V) un deputāts Rihards Eigims (ZZS), kā arī deputāts Jānis Trupovnieks (ZZS).

Rasmani pie administratīvās atbildības lūdza saukt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs par valsts amatpersonai noteikto komercdarbības ierobežojumu neievērošanu - SIA "Rasmanis&Dankers", kas daļēji pieder Rasmanim, uzvarējis valsts iepirkumā un noslēdzis līgumus ar AS "Latvijas Valsts meži" attiecīgi 30,4 un 17,3 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat uzņēmums slēdzis līgumus ar Pārgaujas novada pašvaldību.

Abu Meri pārkāpums saistīts ar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu - viņš Rīgā, Jāņa Čakstes gatvē, braucis ar ātrumu 106 kilometri stundā vietā, kur atļautais ātrums ir 70 kilometri stundā.

Eigimu Valsts policija lūdza saukt pie atbildības par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu.

Trupovnieks pie atbildības saukts par pārkāpumiem, ko veicis laikā, kad viņš bija Balvu novada domes deputāts - no 2011.gada februāra līdz 2014.gada novembrim. Tolaik dome atļāvusi iznomāt neapdzīvojamās telpas SIA "Eco fabrika" un SIA "Vinoko" uzņēmējdarbības attīstīšanai, taču tas darīts pretēji atļautajai kārtībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!