Saeimas deputāti ceturtdien ar vairākuma atbalstu pieņēma koalīcijas deputātu izstrādāto nosodījumu par Baltkrievijas varas struktūru represijām pret pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem un viņu līderiem.
Koalīcijas deputātu priekšlikums sagatavots, balstoties uz pēdējā laikā Baltkrievijā veikto pilsoniskās sabiedrības pārstāvju - vēlēšanu procesu neatkarīgo novērotāju arestiem, vārda brīvības pārkāpumiem, kad tiek liegta neatkarīgu plašsaziņas līdzekļu un sabiedrisko organizāciju darbība un notiek represijas pret citādi domājošajiem.

Pret Baltkrievijas varas struktūru rīcību pirms Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām iebilda Saeimas kreiso opozīcijas partiju pārstāvji, kuri Latvijai nav tiesību nosodīt Baltkrievijas varas iestāžu aktivitātes, jo arī Latvijā tiekot apspiesti citādi domājošie, norādīja politisko partiju apvienības “Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) deputāts Nikolajs Kabānovs.

Viņš norādīja uz datoru arestiem krievu valodā iznākošajā laikrakstā “Vesti Segodņa” un Drošības policijas veikto izmeklēšanu par naida kurināšanu laikraksta “Čas”.

Saeimas vairākums, 61 deputātam balsojot par, 11 pret un astoņiem deputātiem atturoties tomēr atbalstīja Baltkrievijas varas iestāžu veikto represiju nosodīšanu.

Koalīcijas deputātu sagatavotais dokuments arī pauda atbalstu demokrātisku un brīvu Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu procesa norisei, kur katram kandidātam tiek garantētas vienlīdzīgas iespējas kandidēt un tikt ievēlētam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!