Ceturtdien Saeima lēma dot piekrišanu astoņu deputātu saukšanai pie administratīvās atbildības par likuma par interešu konflikta novēršanu amatpersonas darbā pārkāpumiem.
Pie atbildības par atrašanos interešu konfliktā, nodarbinot radiniekus deputātu palīgu amatos tiek saukts ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, deputāts Visvaldis Lācis, deputāts Imants Kalniņš, deputāts Staņislavs Šķersteris, deputāts Anatolijs Mackevičs, deputāts Jakovs Pliners, deputāts Dzintars Rasnačs un deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

Tāpat Brigmanis esot pārkāpis likumu, iznomājot viņam piederošās zemnieku saimniecības tehniku. Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) domām, deputāts neesot drīkstējis to darīt, jo ir norādījis, ka viņa saimniecība nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu. Savukārt deputāts Stepaņenko, ieņemot valdes priekšsēdētāja amatu kādā SIA, tādējādi pārkāpjot aizliegumu savienot valsts amatpersonas darbu ar amatu privātā komercsabiedrībā.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Saeimu izdot sodīšanai vairākus deputātus, kuri pildot darba pienākumus, nodarbinājuši radiniekus deputātu palīgu amatos, slēguši ar viņiem īres līgumus un pieļāvuši citus interešu konfliktus. KNAB lūgumu atbalstīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!