Foto: F64

Saeimas deputāti ceturtdien sākuši vākt parakstus par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Tālim Linkaitam (K), sarunā ar aģentūru LETA paziņoja deputāte Ramona Petraviča (LPV).

Iesniegumu par neuzticības izteikšanu ministram parakstījusi Petraviča un vairāki Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti, norādīja politiķe. Viņa pieļāva iespēju, ka arī citi parlamentārieši varētu iesniegumu parakstīt.

Jau ziņots, ka ZZS Saeimas frakcijas deputāti aicina tuvākajā parlamenta sēdē lemt par satiksmes ministra demisijas pieprasījumu, informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

ZZS deputāti uzskata, ka ministrs nav spējis nodrošināt efektīvu un iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklos. Parlamentārietis Viktors Valainis pauda, ka no virknes pašvaldību saņemti signāli par iedzīvotāju neapmierinātību saistībā ar sabiedriskā transporta pieejamību.

Linkaita demisiju pieprasījis arī Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!