Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien vienbalsīgi atbalstīja lēmumprojektu, kas paredz piekrist deputāta Daiņa Liepiņa (LRA) krimināllietas turpmākai iztiesāšanai, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Atbalstīt lēmumprojektu aicināja arī pats Liepiņš.

Lēmumprojekts sagatavots, balstoties uz Jelgavas tiesas vēstuli. Par to vēl jālemj Saeimai.
Tiesa skaidro, ka Liepiņam celta apsūdzība septiņos noziedzīgos nodarījumos par to, ka viņš norādījis nepatiesas ziņas amatpersonas deklarācijās par 2009., 2010. un 2011.gadu. Nepatiesas ziņas sniegtas laikā no 2010. aprīļa līdz 2012.gada jūnijam.

Liepiņš savu vainu nodarījumā neatzīst, lietā tiek pārbaudīti pierādījumi un turpinās tiesas izmeklēšana.

Jau vēstīts, ka Jelgavas tiesa iepriekš Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai jautāja, kādā veidā turpināt Liepiņa lietas izskatīšanu.

Komisija skaidroja, ka deputāta neaizskaramība sākas ar dienu, kad deputāts stājas amatā, tā iedarbojas uz "ievadītājām tiesiskajām attiecībām" un ir nepārtraukta. Līdz ar to gadījumā, ja kriminālvajāšana uzsākta pirms persona kļuvusi par Saeimas deputātu, bet kriminālprocess līdz tam nav pabeigts, jārīkojas atbilstoši Satversmei - jālūdz Saeimas piekrišana kriminālprocesa turpināšanai.

Liepiņš iepriekš gandarījumu, ka lieta kļuvusi publiska, jo līdz šim tā bijusi "ēnu cīņas elements". "Tas ir viens liels politšovs, spēles elements," sacīja Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!