Foto: LETA
Aptuveni 600 Saeimas darbinieku veselības apdrošināšana 2019. gadā maksās ap 128 tūkstošiem eiro, portālu "Delfi" informēja parlamentā.

Tikmēr Saeimas deputātiem veselības apdrošināšanas polises no valsts budžeta līdzekļiem netiek apmaksātas. Deputātiem ir iespēja šo polisi iegādāties par saviem personīgajiem līdzekļiem.

Lai gan Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka ar "ERGO Life Insurance SE" Latvijas filiāli noslēgtā līgumcena ir 138 600 eiro, Saeimas pārstāvis Juris Vīgulis portālam "Delfi" paskaidroja, ka šī informācija ir neprecīza.

Vīgulis norādīja, ka veselības apdrošināšanas programmas izmaksas katram no aptuveni 600 Saeimas darbiniekiem maksās 213 eiro, tādējādi iepirkuma kopējā summa sasniedz 128 tūkstošus eiro.

Par šādu cenu "ERGO" Saeimas darbinieku veselību apdrošināja arī pērn, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.

Šā gada apdrošināšanas iepirkuma nolikumā atrunāts, ka 3550 eiro par šo darījumu pienāksies arī SIA "Partner Broker". Ar šo uzņēmumu Saeima pērn augustā noslēdza līgumu par iepirkuma nolikuma izstrādi un piedāvājumu izvērtēšanu.

Līdz ar "ERGO" iepirkumā pieteicās arī "BTA Baltic Insurance Company", taču Saeimas iepirkuma komisija par atbilstošāko un saimnieciski izdevīgāko atzina "ERGO" piedāvājumu.

"ERGO" apdrošināšanas prēmija "Pamatprogrammai" vienai personai maksā 213 eiro. Bet ar dažādām papildprogrammām, piemēram, par zobārstniecību un rehabilitāciju cena var pieaugt līdz pat 633 eiro.

Līgums ar "ERGO" ir spēkā visu 2019. gadu. Polises darbības termiņu Saeimai ir tiesības divas reizes pagarināt par gadu, bet līguma kopējais darbības laiks nedrīkst pārsniegt 36 mēnešus.

"ERGO" uzvarēja arī 2014. gada Saeimas darbinieku veselības apdrošināšanas iepirkumā, pakalpojumus trīs gadus nodrošinot par 384 048 eiro. Bet 2008. gadā pie 1 179 164 latu (ap 1,6 miljoniem eiro) vērta līguma tika "Balta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!