Foto: LETA

Saeimas deputāts Veiko Spolītis (V) vēl pirms mandāta apstiprināšanas esot notverts, braucot reibumā. Viņam jau ir atņemta autovadītāja apliecība un būs jādodas piecas diennaktis pavadīt izolatorā.

Deputāts LTV raidījumam "Panorāma" apstiprināja, ka notverts, braucot 1,4 promiļu reibumā. Viņš savu nodarīto nožēlojot un esot gatavs uzņemties visu atbildību. Šādai rīcībai par pamatu bijusi "ģimeniska situācija".

"Nodarījums ir nodarīts, es nožēloju to, te daudz ko vairs nav teikt. Manai rīcībai nav attaisnojuma. Tā nav nedz gudra, nedz godprātīga rīcība," sacīja Spolītis, kurš jau esot samaksājis arī piespriesto soda naudu.

Spolītis arī pārtrauks darbību partijas "Vienotība" Ētikas komisijā. Viņam jau atņemtas autovadītāja tiesības un drīzumā piecas diennaktis būs jāpavada ieslodzījumā.

Uz šo ziņu sociālajos tīklos jau reaģējusi Spolīša partijas biedrene Inga Priede, tikai apliecinot, cik saspīlētas attiecības patlaban valda "Vienotībā".


Savukārt partijas "Vienotība" Ētikas komisija pusnaktī izsūtītā paziņojumā medijiem uzsver, ka politologam Veiko Spolītim jāpamet amats politiskās organizācijas Ētikas komisijā. Automašīnas vadīšana stiprā alkohola reibumā ir apdraudējums līdzcilvēkiem, līdz ar to šādā nodarījumā apsūdzētam cilvēkam nav morāla pamata lemt par citu partijas biedru rīcības atbilstību ētikas normām. Ikvienam tiesību normu pārkāpumu gadījumā jāsaņem vienāda sankcija - neatkarīgi, vai tās būtu valsts augstākās amatpersonas, tautas priekšstāvji vai citu sabiedrības locekļi.

"Ievērojot Spolīša vaļsirdīgo atzīšanos un savas rīcības nožēlošanu, komisijas ieskatā Spolītis pēc soda izciešanas var turpināt amata izpildi parlamentā. Vienlaikus komisija uzsver nepieciešamību atteikties no Satversmes 30. pantā ietvertās parlamenta piekrišanas tautas priekšstāvju administratīvai sodīšanai," teikts partijas paziņojumā.

Pērn reibumā pie auto stūres tika pieķerts toreizējais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!