Saeimas Juridiskās komisijas deputāti otrdien par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Mareku Segliņu (TP), kurš aizstās pagājušajā nedēļā par Satversmes tiesas tiesnesi ievēlēto Vinetu Muižnieci (TP), kura otrdien atkāpās no amata.

Par Segliņa iecelšanu šajā amatā balsoja deviņi deputāti, pret nebalsoja neviens, bet divi atturējās, informē Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs.

Segliņš ievēlēts 9.Saeimā, bet no 2008.gada janvāra nolika deputāta mandātu uz laiku, kamēr pildīja tieslietu ministra amata pienākumus. Šī gada 25.martā pēc atkāpšanās no tieslietu ministra amata Segliņš atjaunoja savu Saeimas deputāta mandātu, un Saeima šī gada 20.maijā viņu ievēlēja Saeimas Juridiskajā komisijā.

Segliņš darbojas arī Saimnieciskajā komisijā un apakškomisijā darbam ar Tiesu iekārtas likumu. 8.Saeimā Segliņš vadīja Saeimas Juridisko komisiju, apakškomisiju darbam ar Kriminālprocesa likumu un bija Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja biedrs. Segliņš bija arī 7.Saeimas deputāts.

Jau vēstīts, ka Saeima pagājušajā nedēļā Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītāju, Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Muižnieci apstiprināja par Satversmes tiesas tiesnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!