Valsts cilvēktiesību biroja vadītāja amatam izvirzītais Nils Muižnieks varētu iegūt Saeimas vairākuma atbalstu, liecina aģentūras LETA veiktā deputātu aptauja.
Jau ziņots, ka viņu kā piemērotu cilvēku šim amatam iepriekš nosaukusi Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienība un Latvijas Pirmā partija, no kuras Muižnieks pagājušajā nedēļā izstājās. Tāpat par viņu pozitīvas atsauksmes sarunā ar aģentūru LETA izteica Tautas saskaņas partijas (TSP) un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) frakcijas deputāti.

PCTVL frakcijas vadītājs Jakovs Pliners domā, ka Muižnieks ir piemērots šim amatam. Viņš jau ilgus gadus pārstāv cilvēktiesību jomu, un kopumā viņam esot pareiza izpratne cilvēktiesību jautājumos. Politiķis atzinīgi novērtē arī to, ka Muižnieks labi pārzina latviešu, krievu un angļu valodu.

Arī TSP frakcijas pārstāvis Boriss Cilēvičs iepriekš aģentūrai LETA uzsvēra, ka personīgi atbalstītu Muižnieka kandidatūru. Abi kreiso partiju pārstāvji akcentēja, ka gala lēmums jāpieņem frakcijā.

Kopā PCTVL, TSP, TP, ZZS, kā arī LPP Saeimā ir 60 balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!