Foto: Saeimas administrācija

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) piedāvāto sarakstu ar likumprojektiem, kuru izskatīšana būtu turpināma 13. Saeimā.

Kučinska piedāvātajā sarakstā ir apkopoti ministriju iesniegtie 92 likumprojekti, kuru izskatīšana tika sākta 12. Saeimā, bet, valdības ieskatā, būtu turpināma 13. Saeimā.

Starp minētajiem likumprojektiem ir grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju", kurā normas par piespiedu nomas maksas apmēru atzītas kā Satversmei neatbilstošas.

Tāpat rosināts turpināt darbu pie likumprojekta par ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) apriti, lai nodrošinātu to, ka valstī netiek izplatītas konvencionālās un bioloģiskās sēklas, kuras satur ĢMO piejaukumu.

Kā arī rosināts turpināt skatīt Rīgas Svētā Pētera baznīcas likuma grozījumus, ar kuru plānots sakārtot baznīcas īpašumtiesību jautājumu.

Valdība aicina 13. Saeimu arī lemt par izmaiņām likumā "Par Latvijas valsts himnu", paredzot naudas sodu par necieņas izrādīšanu pret valsts himnu.

Piedāvāts arī turpināt lemt par grozījumiem likumā ""Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", paredzot samazinās pārkāpumu skaitu, par kuriem publisko pasākumu organizatorus un dalībniekus varēs saukt pie administratīvās atbildības.

Jaunā Saeima arī aicināta turpināt lemt par grozījumiem "Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā", kas paredz izmaiņas tabakas izstrādājumu tirgošanā, proti, lai tie veikalos vairs nebūtu pircējiem redzami un tos varētu iegādāties tikai pēc cenu lapas.

Valdība arī rosina turpināt skatīt grozījumus Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā, kas par neatbilstošu nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanu paredzēs piemērot naudas sodu. Kā arī rosināts turpināt skatīt Dzīvnieku barības aprites likuma grozījumus, kas paredz par pārkāpumiem dzīvnieku barības aprites jomā palielināt soda naudas apmērus.

13. Saeima arī aicināta turpināt lemt par grozījumiem Mēslošanas līdzekļu aprites likumā, kas paredz noteikt stingrāku uzraudzību mēslošanas līdzekļu - kālija nitrāta, nātrija nitrāta, kalcija nitrāta, kalcija amonija nitrāta un amonija nitrāta ar augstu slāpekļa saturu - apritei.

Valdības ieskatā jaunajai Saeimai būtu jāturpina arī skatīt grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas paredz noteikta, ka no 2023. gada elektroniskās identifikācijas kartes (eID) būtu obligāts identifikācijas dokuments visiem valsts iedzīvotājiem, kuri sasnieguši 15 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!