Deviņi Daugavpils deputāti sagatavojuši lēmumprojektu par pilsētas mēra Riharda Eigima ("Latgales gaisma") atstādināšanu no amata, informēja domē.
Jautājums par mēra atstādināšanu deputātiem jāizskata ārkārtas domes sēdē divu nedēļu laikā, ja vien līdz tam nav noteikta kārtējā sēde. Tā kā kārtējā Daugavpils domes sēde paredzēta 10.aprīlī, par mēra atstādināšanu deputātiem būs jālemj šajā dienā.

Lēmumprojektu parakstījuši Iļja Podkolzins (apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā"), Eleonora Kļiščinska un Rišards Draba (Daugavpils pilsētas partija), Andrejs Dauksts (Latvijas Ssociāldemokrātiskā strādnieku partija), Rita Strode un Jānis Dukšinskis (savienība "Latvijas Ceļš"), kā arī Eigima partijas biedri Valentīna Ivanova, Ivars Šķiņčs un Viktors Butāns.

Podkolzins sacīja, ka deputāti vēlas Eigima atstādināšanu galvenokārt nesaprotamās pašvaldības finansiālās darbības un nepamatotas speciālistu pieņemšanas darbā dēļ, kā arī tāpēc, ka dome nespēja izstrādāt un apstiprināt šā gada pilsētas budžetu.

Eigima atstādināšanas iniciators ir Podkolzins, kurš arī iepriekšējā domes sēdē aicināja neatbalstīt pilsētas budžeta projektu, jo tajā nebija uzrādītas visu pašvaldības uzņēmumu un organizāciju parādsaistības, kredītu summas komunālajā, izglītības, sociālajā un citās jomās, nebija izstrādāta kredītu atmaksas tāme. Podkolzins apšaubīja budžeta izdevumu patiesumu un norādīja uz citām nepilnībām. Par budžeta apstiprināšanu nobalsoja pieci deputāti, pret balsoja seši, bet četri atturējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!