"Jaunā viļņa" organizatori šonedēļ tikušies ar Jūrmalas mēru Gati Truksni, lai pateiktos pilsētai un atbildīgajiem dienestiem par ieguldīto darbu konkursa norisē, vienlaikus sākot sarunas par "Jaunā viļņa" turpmāko norisi Jūrmalā.

Kā skaidroja konkursa "Jaunais vilnis" organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans, tikšanās laikā ar Jūrmalas mēru sāktas pārrunas par konkursa nākotni, taču tas ir tikai sākotnējais posms, lai spriestu par pasākuma tālāko norisi.

"Jautājums par konkursa norisi Jūrmalā nav tas, kas jāatrisina šodienas laikā. Pirmās sarunas ir sāktas un ceru, ka, tās turpinot, mums izdosies rast kompromisu ar Jūrmalas domi," sacīja Šenkmans.

Viņš atzinīgi novērtēja gan Trukšņa, gan atbildīgo dienestu, Jūrmalas iedzīvotāju un citu konkursā iesaistīto cilvēku ieguldīto darbu, minot, ka "Jaunais vilnis" šogad noritējis ļoti veiksmīgi. Arī konkursa dalībnieki no Jūrmalas aizbraukuši labi noskaņoti ar vēlmi atgriezties šajā pilsētā.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes deputāts un bijušais Trukšņa vietnieks Māris Dzenītis vēstīja, ka Truksnis ignorējis festivālu "Jaunais vilnis" - pilsētas mērs nav ne ticies ar pasākuma organizatoriem, ne piedalījies konkursa norisē.

Savukārt Šenkmans Jūrmalas mēram nekādus pārmetumus nevelta, norādot, ka Truksnis apmeklējis vienu no konkursa vakara pasākumiem. Viņš arī atzina, ka Latvijā ir daži cilvēki, kas mēģina konkursu "Jaunais vilnis" saistīt ar politiku, taču konkursa rīkotāji vēlas vien organizēt konkursu, nevies iesaistīties šādās lietās.

Kā ziņots, starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2012" Jūrmalā notika no 24.jūlija līdz 29.jūlijam. Šogad konkursā uzvarēja Krievijas pārstāve "Niloo", otrajā vietā ierindojās Kostanco del Pinto no Itālijas, bet trešajā vietā - Marija Jaremčuka no Ukrainas.

Latvijas dalībnieki - vokālā grupa "Framest" - pēc trīs dienu snieguma ieņēma dalītu ceturto vietu.

Šogad konkursā kopumā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Pirmais konkurss "Jaunais vilnis" notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa "Cosmos" konkursā uzvaru guva 2004.gadā un Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!