Foto: Shutterstock
Pagājušajā pirmdienā ap pulksten 16.20 Salaspilī četras personas, pielietojot fizisku spēku un nodarot miesas bojājumus 1984. gadā dzimušam vīrietim, nolaupījušas mobilo telefonu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Viens no uzbrucējiem, 1978. gadā dzimušais vīrietis, aizturēts notikuma vietā. Savukārt pārējām trim personām izdevies aizbēgt. Cietušais pēc uzbrukuma ar dažādām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus, Salaspils iecirkņa policisti noskaidrojuši pārējās uzbrukumā iesaistītās personas, kuras nākamajā dienā aizturējuši. Tie bija 1976. gadā, 1973. gadā un 1981. gadā dzimuši vīrieši. Visi uzbrucēji aizturēšanas brīdī atradušies alkohola reibumā.

Aizturētie vīrieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Tiesa aizturētajiem piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, tāpēc visiem nozīmēta policijas uzraudzība.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka personīgu motīvu dēļ šī četru personu grupa uz ielas uzsākusi konfliktu ar cietušo, bez sākotnēja nolūka veikt laupīšanu. Trīs vīrieši sākuši fiziski iespaidot cietušo un ceturtais vīrietis kautiņa laikā uzbrucis un nolaupījis cietušā mobilo telefonu.

Par šo faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!