No janvāra sākuma Saldū 72 cilvēkiem konstatēta saslimšana ar zarnu infekciju, no saslimušajiem 48 laboratoriski apstiprināta dizentērija.
Lielākā daļa saslimušo ir pirmsskolas un skolas vecuma bērni, BNS informēja Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) preses sekretāre Zane Ontužāne.

Viņa pastāstīja, ka Saldū ir paaugstināta saslimšana ar dizentēriju, kas saistīta ar zarnu infekciju divpadsmit ģimenes perēkļos, kuros bijuši vismaz divi slimi cilvēki.

Pēc Ontužānes teiktā, no janvāra sākuma reģistrēti 72 slimnieki ar zarnu infekciju, no tiem 48 laboratoriski apstiprināta saslimšana ar dizentēriju. Bet slimnīcā ievietots trīsdesmit viens cilvēks.

Viņa norādīja, ka no visiem saslimušajiem lielākā daļa ir pirmsskolas un skolas vecuma bērnu, bet saslimšana ar zarnu infekciju nav saistīta ar skolas pārtikas bloku, jo šie gadījumi nav savstarpēji saistīti.

"Epidemiologi izmeklējuši šajos ģimeņu perēkļos lietoto pārtiku un krāna ūdeni, bet tie bijuši tīri," sacīja Ontužāne.

Taču viņa norādīja, ka, epidemiologiem veicot saslimušo anketēšanu, noskaidrojies, ka visi lietojuši nevārītu avota ūdeni.

Pēc viņas teiktā, epidemiologi izpētījuši, ka saslimšana nenotiek grupveidā, bet izplatās atsevišķi, galvenokārt sadzīves kontaktu ceļā. "Bērni neizslimojot, ierodas skolā un, lietojot koplietošanas priekšmetus, inficē citus," atzina Ontužāne.

SVA Jelgavas filiāles epidemiologi veikuši arī izglītojošus un profilaktiskos darbus šajos ģimeņu perēkļos un mācību iestādēs, kā arī snieguši informāciju vietējā laikrakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!