Latvijas dalību Eiropas savienībā (ES) pozitīvi vērtē 26,6% iedzīvotāju, liecina 2007. gada septembrī sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS un ES informācijas aģentūrasveiktās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti. Tas ir par trijiem procentiem mazāk, nekā augustā, kad pozitīvi par Latvijas dalību ES izteicās 29,6% respondentu.
Arī negatīvu attieksmi pret Latvijas dalību ES pauduši mazāk respondentu, nekā pirms mēneša - 21,5% (augustā - 23,1%), savukārt iedzīvotāju, kuri uzskata Latvijas dalību ES ne par labu, nedz par sliktu ir pieaudzis no 41,5% līdz 44,5%.

Latvijas dalību ES par "labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši latvieši, iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, Zemgalē un Latgalē dzīvojošie.

Neitrālu attieksmi – atbildi "ne laba, ne slikta lieta" – biežāk izvēlējušies aptaujātie vecumā no 40 līdz 64 gadiem, aptaujātie ar zemiem vai vidējiem ienākumiem, valsts sektorā nodarbinātie, Vidzemē, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.

Latvijas dalību ES kā "sliktu lietu" biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, pētījuma dalībnieki ar pamatizglītību, nestrādājošie, citu tautību pārstāvji, respondenti ar zemiem vai vidējiem zemiem ienākumiem, Rīgā un Kurzemē dzīvojošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!