Latvijā šā gada sešos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, ievērojami samazinājies autovadītāju skaits, kas aizturēti par atļautā ātruma pārsniegšanu.
Turklāt šajā pusgadā samazinājies arī to cilvēku skaits, kuriem par ātruma pārsniegšanu atņemta autovadītāja apliecība, informēja Ceļu policijas priekšnieks Alnis Jirgens.

Šogad kopumā par atļautā ātruma pārsniegšanu sodīti 82 435 vadītāji, savukārt pērn tādu bija 89 507.

Tāpat ievērojami samazinājies to vadītāju skaits, kuriem par ātruma pārsniegšanu uz laiku atņemta vadītāja apliecība - pērn tādu bija 1077, bet šogad - 930 vadītāji.

Jirgens šādu situāciju skaidroja ar to, ka šobrīd Ceļu policijas rīcībā ir moderni "Stalker" radari, kas vadītājos radot zināmu respektu. Ar modernajiem radariem var patrulēt braucošās automašīnās, braucot gan no aizmugures, gan pretējā virzienā.

Šogad, gluži tāpat kā pērn, visvairāk vadītāji sodīti, kas atļauto braukšanas ātrumu pārsnieguši līdz 20 kilometriem stundā. Par šo pārkāpumu šogad sodu saņēmuši 69 170, bet pagājušajā gadā - 73 916 vadītāji.

Ievērojams daudzums šogad bijis vadītāju, kuri apdzīvotā vietā traukušies ar ātrumu, kas ir līdz 40 kilometriem stundā vairāk nekā atļauts - 8113 šogad, bet 9332 pērn.

Savukārt vismazāk bijis vadītāju, kas atļauto braukšanas ātrumu pārsnieguši virs 40 kilometriem stundā apdzīvotās vietās. Par šādu pārkāpumu šogad aizturēts 631, bet pērn - 1013 vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!