Latvijas Neskustamo īpašumu darījumu asociācija (LANĪDA) saņēmusi vairākus desmitus sūdzību par uzņēmēja Ginta Lazdiņa darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem un šobrīd izvērtē, kuriem diviem gadījumiem palīdzēt pierādīt, iespējamo, Lazdiņa krāpniecisko nodarījumu.
LANĪDA valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns portālam “Delfi” pastāstīja, ka advokāti izvērtē iesniegtās sūdzības par darījumiem ar Lazdiņu un mēģina atrast tādus, kur būtu iespējams pierādīt, ka sākotnējā vienošanās starp īpašnieku un Lazdiņu, bijusi savādāka nekā tā ir parakstīta pie notāra.

Šīns paskaidroja, ka lielākās problēmas nekustāmo īpašumu darījumos ar Lazdiņu ir tās, ka īpašnieki parasti notic, ka aizejot pie notāra, “kurš sēž blakus Latvijas karogam un kuram aiz muguras iz prezidentes bilde, viss notiks kā sarunāts”.

Taču parasti esot tā, ka cilvēks pie notāra paraksta pilnvaru rīkoties ar viņa īpašumu un šajā pilnvarā parasti nav atrunāts, ka pilnvarotais rīkosies godprātīgi vai īpašnieka interesēs, piebilda Šīns.

“Delfi” jau ziņoja, ka LANĪDA radusi risinājumu, kā sniegt palīdzību cilvēkiem, kas kļuvuši par uzņēmēja Lazdiņa krāpniecību upuriem. Asociācijas pārstāvji skaidroja, ka tā varētu būt bezmaksas juridiskā aizstāvība cilvēkiem, kurus piekrāpis Lazdiņš.

“Pēdējā laikā par šo jautājumu ir bieži runāts, un tā dēļ savā ziņā ēna krīt pār visiem mūsu amata brāļiem, jo cilvēki, izmantojot šādus “padomdevējus”, ir zaudējuši savu īpašumu,” iepriekš norādīja Šīns.

“Tādēļ asociācijā nolēmām, ka mūsu pienākums ir palīdzēt šiem cilvēkiem. Mēs gribam parādīt, ka vairs nav 1991.gads un mūsu valstī tomēr darbojas civilizēti spēles noteikumi,” skaidro Šīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!