Foto: Kristaps Kalns

Sarunu skolas "Lampa" pavasara semestra turpinājumā 6. maijā no pulksten 16 līdz 18 uz bezmaksas "Zoom" vebināru "Demokrātija, godīga saruna un manipulācija" aicina filozofs un publicists Artis Svece, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

"Mūsdienu mediji ne tikai ziņo, bet arī prasa viedokli. Varas iestādes ne tikai pieņem lēmumus, bet arī rīko sabiedriskās apspriešanas. Katrs zīdainis zina, ka nepieciešama atgriezeniskā saite, komunikācija un diskusija. Un, protams, ir taisnība, ka saruna ir nozīmīgs demokrātiskas sabiedrības balsts. Tomēr ne jebkura saruna. Publiskā telpa ir pilna ar pseidodiskusijām un pseidokomunikāciju. Kas raksturīgs manipulētai sarunai, un kas nepieciešams, lai tā būtu godīga?", vēsta pasākuma rīkotāji.

Uz šo jautājumu atbildi meklēs filozofs un publicists, Latvijas Universitātes docents, Dr. Phil. Artis Svece, kura raksti lasāmi laikrakstā "Diena", žurnālā "Rīgas Laiks", portālos "Delfi", "Satori" un "Punctum" un citos Latvijas medijos. Latvijas Universitātē un Valsts administrācijas skolā pasniedzis kursus par kritisko un analītisko domāšanu. Sveces lekcijas pieejamas portālā LU Open Minded.

Vebinārs notiek Demokrātijas nedēļas ietvaros. Demokrātijas nedēļa ir atvērta pilsoniska iniciatīva, kurā ikviens aicināts iesaistīties, lai kopā svinētu, lepotos un aktīvi darbotos demokrātiskas Latvijas stiprināšanā.

Demokrātijas nedēļa norisināsies no 1. līdz 9. maijam, svinot Satversmes sapulces sanākšanas simtgadi, Neatkarības atjaunošanas 30. gadadienu un Eiropas dienu.

Nodarbība tapusi sadarbībā ar "British Council" pārstāvniecību Latvijā un Valsts kultūrkapitāla fondu.

Sarunu skolas "Lampa" tiešsaistes nodarbības ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties šeit.

Sarunu skola "Lampa" ir praktisku nodarbību cikls, ko Sarunu festivāls "Lampa" piedāvā festivāla starplaikā – pavasara un rudens sezonā.

Sarunu skolas mērķis ir izkopt demokrātiskas sarunāšanās kultūru Latvijā, un ikviens interesents nodarbību laikā var gūt praktiskas iemaņas veiksmīgākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!