Saskaņā ar latviešu tautas ticējumiem šodien ir Septiņu brāļu diena, un, ja šodien līst, tad nokrišņi gaidāmi vēl septiņas nedēļas.
Kā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA), dienas pirmajā pusē lietus galvenokārt novērots Latvijas dienvidrietumu rajonos, bet līdz vakaram nokrišņi gaidāmi visā Latvijas teritorijā.

Plkst.16 Rīgā gaisa temperatūra bija plus 18 grādi, bet plkst.12 Ainažos, Alūksnē, Cēsīs, Bauskā bija plus 16 grādi, Ventspilī un Rēzeknē - plus 17 grādi, Daugavpilī - plus 19 grādi, bet Liepājā - plus 10 grādi, liecina LVĢMA informācija.

Kā teica LVĢMA Meteoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Kārkliņa, turpmākajās dienās sauss laiks Latvijā tik tiešām nav gaidāms. Dažviet valsts teritorijā nokrišņi gaidāmi vismaz līdz 15.jūlijam, bet nedēļas nogalē naktīs lietus līs visā Latvijā.

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 25 grādiem. Karsts un sauss laiks varētu iestāties nākamnedēļ.

Kā ziņots, 27.jūnijā saskaņā ar latviešu tautas ticējumu bija Septiņu gulētāju diena. Kā teikts ticējumā, ja šajā dienā spīd saule, tad tā spīdēšot vēl septiņas dienas pēc kārtas, taču, ja līst lietus, tad līšot vēl septiņas dienas.

Septiņu gulētāju diena bija lietaina, un arī tai sekojošajās dienās novēroti nokrišņi.

Kārkliņa aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka dabā novērojami sinoptiskie periodi, kad kādā laika posmā, visbiežāk četras līdz septiņas dienas, novērojami līdzīgi laika apstākļi. Viņa uzskata, ka latviešu tautas ticējumi varētu būt saistīti ar šādiem sinoptiskajiem periodiem, kas bieži sākas tieši ticējumos minētajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!