Saeimas opozīcijas partija "Saskaņa" otrdien, 8. septembrī, iesniegs Saeimā ierosinājumu lemt par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (NA), portālu "Delfi" informēja partijas pārstāvji.

"Mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā ir kliedējuši pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā. Atbildīgais par nozari tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs nespēj nodrošināt kontroli pār nozari un viņš ir jāatlaiž," uzskata Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa).

Arī otrdien Saeimas Juridiskās komisijas sēdes laikā Elksniņš asi kritizēja Rasnaču, tostarp liekot noprast, ka tiks prasīta demisija. Tieslietu ministrs uz to atbildēja, ka būs tikai priecīgs demisijas prasījuma gadījumā izmantot Saeimas kārtības rulli un piecas vai sešas stundas Saeimas sēdes laikā paskaidrot Elksniņam to, ko viņš varbūt arī tā īsti tieslietu jomā nav sapratis.

Elksniņš pamato ministra demisijas pieprasīšanu: "Lūk, daži piemēri: piespiedu darbs par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā, pedofilu identitātes slēpšana un no vardarbības cietušā bērna personas datu publicitātes nodrošināšana, kopējās valsts sodu politikas neefektivitāte. Sistēmiskas pieejas neesamība tieslietu ministra darbā un Saeimas Juridiskās komisijas uzdevumu nepildīšana."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!