Foto: LETA

Partija "Saskaņa" vērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, Satversmes aizsardzības biroja direktora Jāņa Maizīša un Valsts drošības dienesta priekšnieka Normunda Mežvieta, paužot bažas, ka pret "Saskaņas" biedriem tiek vērsts bezprecedenta spiediens, informēja Saeimas "Saskaņas" frakcijā.

Partijas vārdā vēstuli drošības iestādēm parakstījusi Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova. Tajā rakstīts, ka pēdējo dienu laikā "Saskaņas" biedri "piedzīvo bezprecedenta spiedienu, kas balansē uz vajāšanas robežas".

Vēstulē atgādināti nesenie notikumi: Daugavpils mēra Andreja Elksniņa un Rīgas vicemēra Vadima Baraņņika pārmeklēšana lidostā, ārsta Genadija Sevastjanova aizturēšana un kratīšana Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Alekseja Rosļikova kabinetā.

Partija "Saskaņa" uzskata, ka šādā veidā notiek mēģinājums kompromitēt politisko spēku. "Mums ir bažas, ka drošības struktūru rīcību ietekmē, nevis tiesiski aspekti, bet gan politisks spiediens. Vai "bezkompromisa tiesiskums" nozīmē to pašu, ko nemotivēta varas demonstrēšana? Vai tie, kuru rokās ir šāda vara, apzinās, kādas var būt sekas šādām vajāšanām? Mēs uzskatām, ka nemotivēta vēršanās pret politiķiem ir arī vēršanās pret vēlētājiem, kurus viņi pārstāv," rakstīts vēstulē.

Partija "Saskaņa" aicina Mežvietu, Maizīti un Kalnmeieru rūpīgi kontrolēt tiesiskuma ievērošanu, nepieļaut politisko spiedienu pret vēlētām amatpersonām, kā arī skaidrot sabiedrībai notiekošo.

Ziņots, ka trešdien, 24. aprīlī, Valsts drošības dienests (VDD) veicis kratīšanu Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Rosļikova kabinetā.

Aģentūra LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VDD veiktās darbības saistītas ar šī gada februārī izplatītajām skrejlapām, uz kurām pausts aicinājums ierasties uz partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņu. Tāpat darbības, iespējams, veiktas saistībā ar sociālo tīklu vietnē "Facebook" esošās lapas "101. kilometrs" aktivitātēm. Šajā platformā tiek publicēti ieraksti, kas bieži vien vēsta par Latviju kā neizdevušos valsti, tostarp, izsmejot pie varas esošos politiķus. Tāpat ierakstos bieži kritizēta Rīgas domes vadība, novērojusi aģentūra LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!