Viens no Tautas saskaņas (TSP) partijas sestdien plānotā kongresa rezolūcijas projektiem paredz izstāšanos no kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL). Šādu rezolūcijas projektu pirmdien ar pārliecinošu balsu vairākumu pieņēma TSP dome.
Tautas Saskaņas partija pamet PCTVL

TSP līderis Jānis Jurkāns pastāstīja, ka dome apstiprinājusi arī rezolūcijas projektu par TSP tālāku attīstību un programmas pilnveidošanu, taču kongress, visticamāk, nelems par jaunas partijas veidošanu.

"Sākumā mums jāsakārto jautājums par iziešanu no apvienības un jāizveido frakcija," sacīja Jurkāns. Viņš uzsvēra, ka partijas programmas pilnveidošana lielā mērā nozīmē arī TSP pārveidošanu. "Partija pilnveidosies, līdz, iespējams, kļūs par pilnīgi kaut ko jaunu," pauda Jurkāns.

Viņš arī sacīja, ka dome ar lielu pārsvaru atbalstījusi izstrādātos rezolūcijas projektus. "Mums bija nospiedošs pārsvars, divi vai trīs cilvēki bija pret un daži atturējās," teica TSP līderis.

Jurkāns arī informēja, ka dome apstiprinājusi rezolūcijas projektu par 2004.gadā gaidāmo izglītības reformu, kurā teikts, ka partija atbalsta tiesības iegūt vidējo izglītību dzimtajā valodā visām tautībām. Akceptēti arī rezolūciju projekti par nepilsoņu tiesībām piedalīties pašvaldību vēlēšanās un nepieciešamību Latvijai ratificēt mazākumtautību konvenciju.

Jau ziņots, ka TSP kongress, kura delegāti lems par partijas nākotni, notiks 15.februārī. Savukārt 6.janvārī TSP dome nolēma veidot jaunu partiju, tomēr daļa partijas biedru aicināja nesteigties un galīgo lēmumu pieņemt kongresā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!