Foto: LETA

Ja šobrīd būtu jāizvēlas, vai politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs" (SC) ir jāiekļauj valdošajā koalīcijā un valdībā, no koalīciju veidojošo partiju balsstiesīgā elektorāta vislielākais atbalsts – 40% - tiktu saņemts no "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) piekritējiem. To atklājis tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS īstenotais pētījums.

Drīzāk vai pilnībā to akceptētu atbilstoši 32% un 7% "Zaļo un zemnieku savienības" potenciālo vēlētāju. Drīzāk vai pilnīgi neatbalstītu atbilstoši 24% un 22%, bet 15% savu attieksmi formulēt nevarēja.

Starp "Vienotības" vēlētājiem atbalstoši ir 20%, noraidoši – 66%, bet noteiktas pozīcijas nav 14% potenciālo vēlētāju. No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai! – TB/LNNK elektorāta 10% ir atbalstoši, 81% - noraidoši, bet 9% šobrīd izvēli izdarīt būtu grūti.

Savukārt no "Reformu partijas" elektorāta pozitīvu attieksmi pauž 23%, noraidošu – 36%, bet konkrēta viedokļa nebija 42% respondentu.

Aptauju SKDS sadarbībā ar "Pirmo Baltijas kanālu" īstenoja 2014.gada janvāra beigās, portālu "Delfi" informēja "Baltijas Mediju Alianse" preses sekretārs Edžus Vējiņš.

Ar stratificētās nejaušās izlases metodi kopumā dzīvesvietās tika aptaujāti 1000 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!