Foto: F64

Nerodot dzirdīgas ausis novadu jeb administratīvi teritoriālo reformu sagatavojušajā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), virkne pašvaldību ķeras pie šķietami pēdējā salmiņa un ar "lūgumrakstiem" pēc palīdzības vēršas pie valsts augstākās vadības.

Virkne pašvaldību ir rīkojušas novada iedzīvotāju aptaujas par novada iecerēto nākotni, taču ministrijai tās nav saistošas. Tāpat ministrija nav ņēmusi vērā arī ar Latvijas Pašvaldību savienības(LPS) starpniecību sagatavotos vairāk nekā 60 pašvaldību priekšlikumus reformai. Pašvaldības arī nav kautrējušās skaļi un kategoriski paziņot, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) šīs vasaras tūre pa novadiem, pašvaldību pārstāvjiem skaidrojot iecerēto reformu, nav uzskatāma par nopietnām konsultācijām.

Tāpēc virkne pašvaldību ar vēstulēm, paužot savu neapmierinātību un neizpratni par reformas norises gaitu, ir vērsušās pie Valsts prezidenta, Ministru prezidenta, Saeimas priekšsēdētājas un Saeimas frakcijām.

Nedēļā, kad valdība, apstiprinot VARAM sagatavoto konceptuālo ziņojumu par administratīvi teritoriālo iedalījumu, deva zaļo gaismu novadu reformas īstenošanai un LPS dome nolēma prasīt ministra Pūces demisiju, portāls "Delfi" apkopoja ziņas par valsts augstākajās institūcijās saņemtajām pašvaldību vēstulēm un uz tām sniegtajām atbildēm.

Ko pašvaldībām ir atbildējis prezidents un valdības vadītājs? Vai pašvaldību pārstāvji beidzot jūtas sadzirdēti?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!