Foto: PantherMedia/Scanpix
Apkopojot Tūrisma attīstības valsts aģentūras vienotās e-statistikas datus, var secināt, ka 2012. gadā Saulkrastu tūrisma informācijas centra pakalpojumus izmantojuši 4568 cilvēki. Sabiedriskās ēkas pakalpojumus kopsummā izmantojuši 12 167 cilvēki.

Pēc apmeklējuma, pirmajā vietā ierindojas pašmāju tūristi (2190), otrajā – Krievijas (881), trešajā – Lietuvas (416), ceturtajā – Vācijas (251), piektajā Igaunijas (168) un sestajā – tūristi no Zviedrijas (64) un Somijas (57).

Visvairāk pilsētas viesus interesējusi informācija par apskates objektiem, pasākumiem, naktsmītnēm, aktīvo atpūtu, ēdināšanu, sabiedrisko transportu u. c. Šogad ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc informācijas par velonomām, velomaršrutiem, atpūtu ģimenēm ar bērniem un par Vidzemes piekrasti.

Pieprasītākie materiāli – bezmaksas Saulkrastu karte/ceļvedis, Vidzemes piekrastes un Vidzemes reģiona kartes, Saulkrastu un Limbažu novadu maršruta karte, pasākumu plāns u. c.

Saulkrastu tūrisma informācijas centrs 2012. gada darbību vērtē kā veiksmīgu. Krietni palielinājies ne vien pašmāju, bet arī Krievijas, Lietuvas un Ziemeļvalstu tūristu skaits. Pieaudzis piedāvājamo Saulkrastu suvenīru klāsts, pieejams Wi-Fi un pagarināts sabiedrisko tualešu darba laiks vasaras sezonā.

Vairākās sabiedriskās vietās izvietoti daudzpakāpju informācijas stendi ar Saulkrastu, Vidzemes reģiona kartēm un tematiskiem materiāliem. Veiksmīgi norit sadarbība ar Vidzemes tūrisma asociāciju, apvienības "Saviļņojošā Vidzeme" ietvaros ar Alojas, Carnikavas, Limbažu un Salacgrīvas novadiem un ar Saulkrastu novada uzņēmējiem.

2012. gadā Saulkrastu TIC sagatavojis un izdevis Saulkrastu karti latviešu un angļu valodā (4000 eksemplāru), maršruta "Pāri četrām upēm" karti latviešu, angļu un krievu valodā (kopā 18 000 eksemplāru), pasākumu programmas bukletu krievu, angļu un latviešu valodā (kopā 18 000 eksemplāru).

Sadarbībā ar Limbažu novada TIC sagatavots un izdots tematiskais ceļvedis "Ziemā brauc ciemā!" latviešu valodā (2000 eksemplāru), maršruta "Kopā jautrāk. Bīriņi– Limbaži– Tūja– Saulkrasti" karte latviešu, krievu valodā (8000 eksemplāru). Sadarbībā ar Saulkrastu novada domi TIC piedalījies Saulkrastu domes ziņu tematiskā pielikuma "Saulkrastu vasara 2012" sagatavošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!