Foto: LETA
"Saskaņas centrs" (SC) varētu atbalstīt jaunā starpvalstu līguma par fiskālo disciplīnu un Lisabonas līguma grozījumu ratifikāciju.

SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs  pastāstīja, ka frakcijā par šo jautājumu lemts trešdien un sākotnējais noskaņojums liecina, ka SC varētu atbalstīt līgumu ratifikāciju, lai "nebremzētu Eiropā pozitīvus procesus".

Par šo jautājumu SC vēl spriedīs otrdien, pieaicinot ekspertus, kas SC konsultē ekonomiskajos un Eiropas lietu jautājumos, norādīja Urbanovičs.

"Pastāv iespēja, ka mēs atbalstīsim [līgumus]," atzina SC līderis.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi, tostarp Latvijas premjers Valdis Dombrovskis, piektdien Briselē parakstīja jauno starpvalstu līgumu par stingrāku fiskālo disciplīnu.

No 27 dalībvalstīm līgumu neparakstīja Lielbritānija un Čehija.

Jaunā līguma mērķis ir stiprināt Eiropas Monetārās savienības (EMS) ekonomikas pīlāru, vienojoties par noteikumiem, kas veicinās budžeta disciplīnu, nostiprinās ekonomikas politiku koordināciju un uzlabos eiro zonas pārvaldību.

Līgums pastiprina jau spēkā esošo ES normatīvo regulējumu un uzraudzības mehānismus fiskālās disciplīnas jomā attiecībā uz budžeta deficītu un valsts parādu. Līgums arī paredz, ka fiskālās disciplīnas prasības ir jāiestrādā katras dalībvalsts nacionālajos likumos.

Līgums stāsies spēkā, kad to būs ratificējušas vismaz 12 eiro zonas dalībvalstis, kas plānots līdz 2013.gada 1.janvārim.

Latvijas Saeimā jaunais līgums ratifikācijai varētu nonākt drīzumā pēc tā parakstīšanas, aģentūrai BNS iepriekš sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!