Foto: LETA

Latvijā nepieciešama diskusija par kvalitatīvu izglītību un to, ko sabiedrība sagaida no izglītības sistēmas, trešdien, piedaloties UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas, Daugavpils Universitātes un Valsts izglītības satura centra rīkotajā diskusijā par izglītību kā Latvijas iespēju ilgtspējīgai attīstībai, uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

"Latvijas izglītības sistēmas nākamo 10 gadu galvenie izaicinājumi būs saistīti ar vienotu izpratni, ko mēs kā sabiedrība saprotam ar kvalitatīvu izglītību un ko sagaidām no valsts izglītības sistēmas. Mums ir un būs nepieciešami konkrēti sadarbības soļi starp institūcijām, politikas veidotājiem, dažādiem izpildvaras līmeņiem, sadarbība ar skolu vadītājiem, vecākiem, skolēniem, studentiem, lai diskusijās izkristalizējušos izpratni īstenotu visās izglītības pakāpēs," akcentēja ministre.

Tuvākajiem gadiem iezīmētas vairākas pārmaiņas izglītības jomā, tai skaitā, uzsākts darbs pie jauna, kompetencēs balstīta izglītības satura; nepieciešamas pārmaiņas veidā, kā un ko mācām, skaidroja Seile.

Diskusija tika rīkota kā ievadpasākums starptautiskajai konferencei "Izglītība un zinātne ilgtspējīgai attīstītībai" , kas 2. un 3. decembrī notiek Daugavpils Universitātē, izvērtējot ANO desmitgadē "Izglītība ilgtspējīgai attīstībai" paveikto un uzsverot, ka izglītībai ir būtiska nozīme ilgtspējīgas Latvijas nākotnes sabiedrības veidošanā. To organizē UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Daugavpils Universitāte un Valsts izglītības satura centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!