Jaunveidojamajā valdībā ir jānāk jauniem ministriem, jo pārāk ilga valdīšana vienā nozarē nav vēlama, teica Saeimas deputāte Anna Seile (TB/LNNK).
Viņa arī norādīja, ka premjera amatam nominētais Ivars Godmanis (LPP/LC) iespējams nav vislabākais kandidāts, kādi Latvijā varētu būt. "Taču Valsts prezidents Valdis Zatlers viņu ir izvēlējies un jautājums vairs nav apspriežams. Ja tiks izpildīti Zatlera izvirzītie nosacījumi, domāju, ka valdība būs strādāt spējīga. Otrs nosacījums būtu, lai ministri būtu profesionāli," teica Seile.

Deputāte norādīja, ka viņas vienīgais vēlējums būtu, lai valdība neatstātu ministrijas to pašu cilvēku pārraudzībā, kurā tās ir bijušas līdz šim. "Piecu partiju piedalīšanās koalīcijā būtu pilnīgi nepieciešama," teica Seile.

Viņa uzsvēra, ka jānomaina tie ministri, kuru darbs līdz šim nav attaisnojis cerības. "Manuprāt, ir jāmeklē "svaigus" kadrus visās nozarēs, jo pārāk ilga valdīšana vienā nozarē nav tik ļoti vēlama. Es to domāju par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Tautas partijas (TP) pārstāvju ministru amatu amatiem. Piemēram, Zemkopības ministriju (ZM) un Vides ministriju (VM) ilgi pārvalda vieni un tie paši ministri. Viņi strādā samērā labi, taču "svaigas asinis" jaunās valdībās ir ļoti derīgas," teica Seile.

Viņa uzskata, ka partiju "rezervistu soliņi" nav tik īsi, cilvēkus var izvēlēties. Svarīgi, lai jaunā valdība neizskatās tāda pati kā vecā.

Kā ziņots, nedēļas nogalē Godmanis turpinās darbu pie jaunās valdības veidošanas un tās galvenajiem uzdevumiem.

Pirmdien, 17.decembrī no plkst.12 līdz plkst.20 Godmanis tiksies ar Saeimas Tautas partijas (TP), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), "Jaunā laika" (JL) un apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakciju pārstāvjiem.

Par konkrētām ministru personālijām tiks runāts pirmdienas tikšanās laikā. "Potenciālie valdības komandas partneri būs pirmie, kuri uzzinās Godmaņa priekšlikumu par atbildības jomām, kuras būs attiecīgās partijas pārziņā," teica Vaikulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!