Foto: LETA
Pašreizējās izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles vietā varētu tikt aicināts kāds cits partijas "Vienotība" izraudzīts ministrs, LTV raidījumā "Tieša runa" prognozēja Kārlis Šadurskis (V).

"Runājot par Mārīti Seili... Būs ļoti grūti turpināt pedagogu algu reformu. Es pieļauju, ka ministru prezidents varētu aicināt citu kandidātu," sacīja Šadurskis.

Ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile (V) par iespējamo demisiju runā izvairīgi, skaidrojot, ka demisija nav viņas pašmērķis.

Viņa, vērtējot konfliktu ar pedagogiem un skolotāju streiku, uzskata, ka viņas mērķis ir panākt uzlabojumus izglītības sistēmā.

Jau vēstīts, ka 27.novembrī notika izglītības darbinieku brīdinājuma streiks, kurā piedalījās gan vispārizglītojošās skolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes, gan sporta skolas, gan internātskolas, gan arī augstskolas un zinātnes iestādes.

LIZDA, organizējot streiku, izvirzīja divas prasības. Pirmā prasība bija novirzīt rezervētos deviņus miljonus eiro jau esošo noteikumu pilnveidei, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus visiem nozarē strādājošajiem, īpaši uzsverot pirmsskolas, mazo skolu, atbalsta personāla stāvokļa uzlabošanas nepieciešamību, kā arī pilnveidot pedagogu darba samaksas jauno modeli, ņemot vērā LIZDA priekšlikumus. Otrā prasība bija nodrošināt finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!