Foto: LETA

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) otrdienas nolēma ievēlēt Unu Klapkalni par Latvijas Radio valdes priekšsēdētāju, Ievu Aili par valdes locekli programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos un Māri Gulmani par valdes locekli finanšu pārvaldības jautājumos, informēja SEPLP.

SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis pauž prieku, ka Latvijas Radio valdē būs apvienoti gan paša radio līdz šim paveiktais un vadības pēctecība, gan jauna pieredze no citu nozaru finanšu pārvaldības.

"Labas zināšanas par konkrēto jomu un daudzpusīga pieeja sarežģītu jautājumu risināšanā būs izšķiroši svarīgas, turpinot Latvijas Radio attīstību," norāda Siksnis.

Klapkalne ir līdzšinējā Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja kopš 2017.gada oktobra. Aile ir pašreizējā Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas vadītāja. Gulmanis ir līdzīpašnieks SIA "MLG Services", kas specializējas finanšu vadības un grāmatvedības pakalpojumu sniegšanā. Iepriekš viņš strādājis par būvniecības jomā darbojošās SIA "XTM" izpilddirektoru, kā arī bijis SIA "Lattelecom BPO" valdes loceklis un finanšu vadītājs.

Kā norāda SEPLP, Aile savus jaunos pienākumus sāks pildīt pēc tam, kad 2023.gada 8.janvārī būs beidzies pašreizējās Latvijas Radio valdes locekles Sanitas Dikas-Bokmelderes pilnvaru termiņš.

Padomes lēmums pieņemts, izskatot Latvijas Radio valdes locekļu konkursa kandidātu atlases nominācijas komisijas protokollēmumu.

LR valdes konkursa nominācijas komisiju vadīja SEPLP priekšsēdētājs Siksnis, tās sastāvā bija SEPLP locekļi, Pārresoru koordinācijas centra, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta, Baltijas Mediju izcilības centra un Latvijas Mediju ētikas padomes pārstāvji, kuri darbojas ar balsstiesībām, kā arī Latvijas Žurnālistu asociācijas un Latvijas Radio arodbiedrības pārstāvji ar novērotāju un padomdevēju tiesībām.

Jau ziņots, ka 2022.gada 2.oktobrī beidzās Klapkalnes piecu gadu termiņš valdes priekšsēdētājas amatā un kopš augusta sākuma valdē strādā divi locekļi pēc tam, kad amatu atstāja valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos.

Tāpat ziņots, ka 15.jūlijā SEPLP izsludināja atklātu konkursu uz Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu amatiem, kā arī konkursu uz Latvijas Televīzijas valdes locekļa finanšu pārvaldības jautājumos amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!