Foto: Shutterstock

Sestdien publicēto Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitu – 642 inficētos – nevar vērtēt kā atsevišķu tendenci, bet situācija jāvērtē vismaz pēdējo septiņu dienu laikā, norāda Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Situācija jāvērtē vismaz pēdējo septiņu dienu laikā, kur bija arī vairākas brīvdienas, uzsver SPKC.

Kā liecina SPKC novērojumi, pozitīvo testu īpatsvars ir paaugstinājies līdz 6,6%, kas pirms septiņām dienām bija vidēji 5,8%. Savukārt saslimstības pieauguma intensitāte pēdējo septiņu dienu laikā ir samazinājusies.

Tāpat SPKC uzsvēra, ka joprojām katrs otrais ar Covid-19 saslimušais nevar pateikt, kur ir inficējies – bijis darbā, mājās, braucis ar sabiedrisko transportu, ticies ar radiniekiem.

Epidemiologi aicina samazināt kontaktus, bet, ja nepieciešams satikties, ieturēt divu metru distanci, kā arī vienoties ar darba devēju par attālinātu darbu, veidot savu "sociālo burbuli", izvērtējot visus riskus.

Vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikti 7204 Covid-19 testi, reģistrēti 642 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī septiņi nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Šis vienā diennaktī ir līdz šim lielākais konstatētais pozitīvo saslimšanas gadījumu skaits.

Jau vēstīts, ka valdība lēmusi izsludināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju uz četrām nedēļām jeb laiku no 9. novembra līdz 6. decembrim. Ministru kabineta rīkojuma teksts pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!