Foto: Shutterstock
Saviļņojums par gaidīto atvaļinājuma ceļojumu uz Itāliju Katrīnai Priedei bija tik liels, ka tikai nākamajās dienās pēc aizceļošanas uz šarmanto dienvidu valsti viņa sākusi pamanīt – tā arī ne reizi vēl nav uzrādījusi savu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu. To neviens neesot prasījis lidostās un lidojuma laikā, arī divās nedēļās, baudot Itālijas labumus, sertifikāts palicis neatvērts.

Sieviete bijusi pārliecināta, ka atceļā uz Latviju gan tas būs jāuzrāda. Atlidojusi stāvgrūdām pilnā lidmašīnā, kuras pasažieriem vienīgā ar Covid-19 saistītā pārbaude bijusi pieres temperatūras mērīšana Itālijā. Nedz vakcinācijas vai pārslimošanas apliecinājumus, nedz Covid-19 testu rezultātus neesot bijis jāuzrāda. Tikpat labi ar šo reisu varēja ierasties cilvēki bez sertifikātiem, testiem, kaut vai asimptomātiski slimi – visi, kas vien vēlas, saka Katrīna.

Vakcinējies, lai varētu ceļot – tā ir viena no potēšanās skeptiķu uzrunāšanas stratēģijām, kas izmantota arī jaunākajā komunikācijas kampaņā. Tomēr izrādās, ka pie šī “burkāna” tikt nemaz nav tik neērti arī tiem, kuri nevakcinējas. Aptaujājot cilvēkus, kuri pēdējās nedēļās pabijuši ārzemēs, atklājas atšķirīgas prakses. Tiem, kuri uz galamērķi lidojuši, ieceļošanas dokumentu pārbaužu stingrība ir atkarīga no aviokompāniju pieejas. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!