Foto: DELFI

Sestdien, 19.martā, pie pieminekļa padomju karavīriem Pārdaugavā Rīgā notiks apkārtnes sakopšanas pasākums, apliecināja Latvijas Krievu savienības (LKS) Rīgas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Viņš pauda, ka tā ir brīvprātīgo aktīvistu iniciatīva.

"Es esmu informēts par to, ka tas notiks, un arī es piedalīšos. Tas nav pirmais vai pēdējais šāda veida pasākums, jo katru pavasari mūsu kolēģi, arī mēs paši ejam un tīram teritoriju pie pieminekļa, cik mēs varam, lai savestu kārtībā pēc vienas sezonas. Tas bija pirms gada un ceru, ka nākamgad arī atkārtosies," sacīja LKS deputāts.

Vaicāts, vai šis būtu īstais brīdis, kad pievērst papildu uzmanību piemineklim, ņemot vērā Krievijas izvērsto karu Ukrainā, Mitrofanovs sacīja, ka par šo pasākumu nekādi īpaši sludinājumi netiek publicēti, informācija par to galvenokārt tiek izplatīta, izmantojot sociālos tīklus.

"Nekādas manifestācijas, viedokļa paušanas vai kādi saukļi nav paredzēti. Vienkārši cilvēki ar instrumentiem, ar maisiem atnāks, divas stundas pastrādās un viss," pasākuma norisi skaidroja deputāts.

Viņš pauda, ka pagājušajā gadā šāda veida pasākums iznācis īpaši mazā mērogā Covid-19 ierobežojumu dēļ, kad vienkopus varēja pulcēties tikai neliels skaits ļaužu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!