Foto: LETA

Sestdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur piecstāvu mājas pagrabā bija deguši sadzīves priekšmeti. Ugunsnelaimē gāja bojā viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās.

Naktī uz pirmdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Mazozolu pagastu, kur dega vienstāva pirts. Veicot dzēšanas darbus, cieta viens glābējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu apskates darbu notikuma vietā turpināja. Ugunsgrēks likvidēts ap pulksten 7 no rīta.

VUGD tika saņemts izsaukumus uz Ludzas novada Ciblas pagastu, kur dega saimniecības ēka. Tika piesaistīta traktortehnika, lai no ēkas izvestu malku un siena ruļļus. Mājdzīvnieki no degošas būves tika izvesti. Ugunsgrēks tika likvidēts svētdien ap pulksten 10.

Piektdien tika saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Kalupes pagastu, kur traktors bija iebraucis dīķī. Ugunsdzēsēji atbrīvoja un nogādāja cilvēku krastā, pēc tam nodeva NMPD mediķiem. Tāpat glābēji izvilka traktoru no dīķa.

Nedēļas nogalē VUGD saņēma 125 izsaukumus, lai novāktu nolūzušus kokus. Lielākoties tika atbrīvota ceļu braucamās daļa, bet divos gadījumos kokus bija uzkritis arī uz automašīnām.

Aizvadītajā nedēļas nogalē ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, malka, kokmateriāli, piecos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji deviņu ēku dūmvados, sienas siltinājums, starpsiena, starpstāvu pārsegums, tehnoloģiskā iekārta, veļas mazgājamā mašīna, trīs vieglās automašīnas, neapsaimniekota saimniecības ēka, pieci šķūņi, dārza māja, trīs pirtis, dzīvojamais vagoniņš un dzīvojamā māja.

Kopumā VUGD saņēma 298 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, 212 uz glābšanas darbiem, bet 47 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!