Foto: Valsts kanceleja

Šobrīd vakcinējamie atsakās no "AstraZeneca" vakcīnām pret Covid-19, taču pagaidām izvēlēties sev vēlamu vakcīnu tās vietā izvēlēties nevarēs, trešdien, 7. aprīlī, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts par "AstraZeneca" vakcīnas drošumu, Kariņš atzina, ka politiķi nevar lemt par vakcīnas efektivitāti, un speciālisti vakcīnu atzīst par efektīvu. Tāpat viņš aicināja ieklausīties ārstos, kas atzīst, ka daudz drošāk ir vakcinēties ar jebkuru poti, nekā saslimt ar Covid-19. Ministru prezidents piebilda, ka pats vakcinējies ar "AstraZeneca".

Taujāts par dzīvās rindas ieviešanu vakcinācijai pret Covid-19, premjers sacīja, ka dzīvo rindu saskata kā vienkāršu. "Galvenais ir nodrošināt nepārtrauktu darbību," atzina Kariņš, uzsverot, veselības ministra uzdevums ir nokārtot, lai visas vakcīnas, kas nedēļas laikā ienāk, tiek izpotētas.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš vairākkārt gan norādījis, ka neatbalsta dzīvās rindas ieviešanu. Tiesa, viņš ir piekāpies un tuvākā laikā plāno uzsākt brīvās rindas eksperimentu.

Tāpat Kariņš pauda, ka ir svarīgi, lai visi, kas grib vakcinēties, tiek uzrunāti.

Jau ziņots, ka Kariņa, Veselības ministrijas un Ārlietu ministrijas kopīga darba rezultātā panākts, ka Latvija otrajā ceturksnī saņems papildus vēl vairāk nekā 400 000 "Pfizer/BioNtech" vakcīnu devas. "Rīta Panorāmā" Kariņš pauda, ka iepriekš pieļautā Veselības ministrijas kļūda tādējādi ir labota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!