Foto: LETA

Saeimas frakcijas "Saskaņa" deputāti, iesniedzot vairākus likumprojektus parlamentā, pieteikusi savu tā dēvēto ministru ēnu kabinetu. Plānots, ka šāds ēnu kabinets darbu turpinās līdz brīdim, kad partija nokļūs valdībā, žurnālistiem apliecināja partijas līderis, parlamentārietis Vjačeslavs Dombrovskis.

Ēnu kabinets kalpos kā alternatīva koalīcijai. Plānots, ka tas turpmāk virzīs jaunas iniciatīvas ar mērķi pildīt gan savus, gan citu partiju priekšvēlēšanu solījumus.

Ceturtdien Saeima jau lēma, vai nodot izskatīšanai komisijām vairākus "Saskaņas" deputātu sagatavotos likumprojektus, taču tie neguva parlamenta vairākuma atbalstu. "Saskaņieši" rosināja noteikt minimālo mēnešalgu 500 eiro apmērā, neapliekamo minimumu 500 eiro apmērā, kā arī paaugstināt bērnu pabalstus līdz 50, 100 un 150 eiro mēnesī attiecīgi par pirmo, otro un trešo bērnu.

Pēc Saeimas negatīvā lēmuma sekoja "Saskaņas" ēnu kabineta pirmā preses konference. Plānots, ka tādas tagad notiks katru ceturtdienu. Kā norādīja Dombrovskis, sākotnēji šo ēnu kabinetu veidos "Saskaņas" pārstāvji, taču neizslēdza iespēju, ka laika gaitā šis kabinets varētu tikt paplašināts ar citiem politisko spēku pārstāvjiem.

Plānots, ka ēnu kabinets savu darbību uzturēs tik ilgi, kamēr vien "Saskaņa" būs opozīcijā. Vaicāts, vai arī pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kas norisināsies pavasara izskaņā, šis formāts būs aktuāls, Dombrovskis, kurš ir arī "Saskaņas" virzītais līderis EP vēlēšanās, pauda, ka vēlēšanas nepārtrauks šo formātu.

Deputāts pauda, ka arī gadījumā, ja viņu ievēlēs EP, viņš turpinās būt "Saskaņas" premjera amata kandidāts. Politiķis būs gatavs arī atgriezties no Briseles, ja viņam tiks piedāvāts vadīt valdību. Arī esot Briselē, viņš ir gatavs strādāt pie sava ēnu kabineta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!