Foto: Shutterstock

Sabiedrības integrācijas fonda padome piektdienas, 10. janvāra, sēdē garās diskusijās apstiprināja Latvijas NVO fonda prioritātes un konkursa nolikumu, informē Sabiedrības integrācijas fonds (SIF).

SIF norāda, ka 2020. gada mērķis ir paaugstināt iedzīvotāju līdzdalību, veicinot uzticēšanos valstij, kā arī aktivizēt sabiedrību kļūt aktīvākai un iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos.

Programmu NVO fonds no tās pirmsākumiem administrē SIF, un tas ir vienīgais valsts finansējuma avots, no kura tiek finansētas tādas nevaldības organizāciju darbības jomas kā interešu aizstāvība, pilsoniskais dialogs, NVO darbības stiprināšana u.c. Būtisks ir arī fakts, ka 2020. gadam NVO fonda ietvaros pieejamais finansējums ir ievērojami pieaudzis līdz 1 097 000 eiro. Pieejamais programmas finansējums 70% apmērā tiks novirzīts makro projektu, bet 30% mikro projektu īstenošanai, īpašu uzmanību pievēršot interešu aizstāvības aktivitātēm.

SIF padome apstiprināja NVO fonda četrus prioritāros virzienus:

1. NVO darbības stiprināšana;

2. Atbalsts NVO pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm;

3. NVO savstarpējās sadarbības stiprināšana;

4. NVO interešu aizstāvības stiprināšana.

Papildu četriem darbības virzieniem padome uzsvēra NVO fonda nozīmi mazo nevaldības organizāciju attīstībā. 30% no programmas finansējuma paredzēts novirzīt tieši mikro projektiem, tādējādi stiprinot un veicinot sektora attīstību, kā arī līdzdalību lēmumu pieņemšanā .

Pamatojoties uz 10. janvāra sēdē pieņemtajiem lēmumiem, SIF sekretariāts uzsāk darbu pie programmas "NVO fonds" konkursa, kas provizoriski varētu tikt izsludināts janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!