Nedēļas nogalē Siguldas Jaunajā pilī notika svinīgais pasākums "Esmu dzimis Siguldas novadā", kurā sumināja gada pirmajā pusē dzimušos novadniekus un viņu ģimenes, portāls "Delfi" uzzināja Siguldas pašvaldībā.

Mazie novadnieki kā dāvinājumu no pašvaldības saņēma īpaši veidotas monētas, kurās iegravēts novada ģerbonis, dzimšanas gads un Siguldas Jaunās pils kontūra 3D tehnikā.

Pašvaldība šādu pasākumu organizē jau trešo gadu, un šajā pusgadā sveikts rekordliels ģimeņu skaits – 143 mazuļi, kas ir par 22 bērniem vairāk nekā pērn gada pirmajā pusē un par 35 bērniem vairāk nekā 2012.gada pirmajā pusgadā.

Pavisam pērn Sigulda snovadā dzimuši un deklarēti 247 bērni, kas ir par 26 mazuļiem vairāk nekā 2012.gadā, kad tika reģistrēts 221 jaundzimušais. Šogad pirmajā pusgadā piedzimis 71 zēns un 72 meitenes.

Piemēram, Gunas Karkanes un Didža Nikolajeva ģimenē piedzimis astotais bērniņš – Marta, kuru mājās sagaidīja divi brāļi un piecas māsas. Piektais bērniņš piedzimis Broļu ģimenē, bet ceturtie bērniņi piedzimuši Ozolu, Klinstonu un Bāliņu ģimenēs.

Jau ziņots, ka portāla NeoGeo.lv pētījums liecina, ka Sigulda ir vienīgā no 20 pēc iedzīvotāju skaita lielākajām Latvijas pilsētām, kurā kopš 1990.gada, lai arī neliels (+1%), bet ir iedzīvotāju pieaugums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!